Попри рішення Садового щодо карантину, поліція може штрафувати підприємців, – ЛОДА

У Львові штрафуватимуть підприємців, які не будуть дотримуватися карантину вихідного дня. Про це сьогодні повідомив заступник очільника Львівської ОДА Тарас Грень.

Тарас Грень прокоментував позицію міської влади Львова, яка заявила, що у місті не впроваджуватимуть карантин вихідного дня, а міська комісія з ТЕБ і НС не підтримуватиме відповідне рішення Кабміну.

«Будь-які заклики мають якусь мету. Я не думаю, що особу, яка закликає робити незаконні дії, будуть притягувати до відповідальності. Але, коли підприємець буде порушувати закон, на сьогодні – це постанова уряду, то органи Нацполіції можуть оштрафувати підприємця, а не особу, яка закликає до порушення закону. Штраф стартує від 17 тисяч гривень”, – зазначив Тарас Грень.

Він зауважив, що від сьогодні, 13 листопада, обласні, районні чи міські комісії ТЕБ і НС не можуть приймати рішення про введення обмежувальних заходів. Адже 11 листопада Кабмін опублікував постанову, згідно з якою скасовується адаптивний карантин та вводиться локдаун вихідного дня щонайменше до 30 листопада.

Натомість у Львівській міській раді заявили, що готують позов до суду на таке урядове рішення. За словами мера Львова Андрія Садового, локдаун на вихідні – абсурд». Адже у суботу-неділю заклади сфери обслуговування отримують близько 40% свого тижневого доходу.