Порошенку оголосили підозру у державній зраді

П’ятий президент України та народний депутат від «Європейської Солідарності» Петро Порошенко отримав підозру у державній зраді.

Про це повідомляє “Громадське” із посиланням на власні джерела у Державному бюро розслідувань.

Про підозру Петру Порошенку також повідомив колишній секретар РНБО народний депутат від «ЄС” Олександр Турчинов.

Йдеться про справу щодо злочинної схеми постачання вугілля з тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям «ЛНР» і «ДНР». Олександр Турчинов назвав справу “повністю сфабрикованою”.

“Йдеться про забезпечення України вугіллям в умовах військового протистояння 2014-15 рр. Так, ситуація тоді була надскладною, було реальне військове загострення і в цих умовах, тодішнє керівництво України  змогло забезпечити енергетичну безпеку України, змогло дати тепло в оселі українців тою складною і небезпечною зимою.”

За словами Олександра Турчинова, підозру підписала не генеральна прокурорка Ірина Венедіктова, а один з її заступників “на прізвище Симоненко”.

Нагадаємо, 17 грудня ДБР намагалось вручити повістку на допит Петру Порошенку у цій справі, але він проігнорував слідчих: сів у машину й поїхав. Олександр Турчинов пояснив, що “негайне вручення чергової повістки”  – це все “брудне шоу”. Мовляв, владі було відомо, що Петро Порошенко збирається від’їжджати на заздалегідь заплановані зустрічі зі Вселенським патріархом, а також  європейськими лідерами.