Посилення карантину на Великдень не буде

Таку заяву зробив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Додаткових обмежень на час Великодніх свят в Україні не планують. Міністр охорони здоров’я Максим Степанов сказав, що пік пандемії пройдено, хоча берегтись все одно потрібно.

Додаткових обмежень на Великдень ми не плануємо. Розумію, як важливо українцям відсвяткувати цей світлий день згідно з традиціями. А для мене важливо, щоб ці святкування відбулися з дотриманням усіх правил безпеки.

сказав Степанов

Він закликав українців продовжувати дотримуватися встановлених протиепідемічних правил, носити маски правильно і уникати скупчень людей та святкувати у вузькому родинному колі. Священослужителів просить створити всі умови для безпечного відвідування храмів вірянами.

Пам’ятайте, що COVID – атеїст, для нього немає свят, не дайте йому привід затьмарити світле Воскресіння Христове.Бережіть себе та близьких!

наголосив міністр.

Тим часом за останню добу, як повідомляло радіо ПЕРШЕ, в Україні зафіксували більше 14 тисяч нових випадків захворювання. На Львівщині – майже тисячу.

Нагадаємо, головна епідеміологиня Львівщини Наталія Іванченко звернулася до настоятелів храмів. Вона закликала їх подбати про карантинні обмеження під час сповідей та причастя.

Загалом у Львові не буде жодних масових заходів на Великдень. Освячення як верби, так і кошиків дозволять робити лише на відкритому повітрі.

Читайте також:

На Львівщині закінчилася вакцина AstraZeneca

На Львівщині закінчилася вакцина AstraZeneca/Covishield. Станом на 21 квітня в області використали більше 39 тис доз вакцини і це майже уся партія, яку область отримала