Практично кожна третя жінка в Західній Україні ніколи не працювала офіційно

Зараз жінки рідше приймають рішення їхати за кордон. Все ж шукають додаткові можливості в Україні: пробують себе у бізнесі, відкривають ФОПів. Про це розповіла Президентка Жіночої Ділової Палати України Наталія Карпенчук-Конопацька в програмі «Інший погляд». 

За її словами, саме близькістю кордону та заробітчанство – це одна із причин високого рівня офіційного безробіття серед мешканок нашого регіону. 

“30% жінок в Західній Україні не мають і ніколи не мали трудових книжок. Це найвищий показник по Україні”, – наголосила Наталія Карпенчук-Конопацька. 

Інша справа, що для того, аби знайти себе в Україні, відкрити свою справу, жінкам банально бракує інформації. Окрім того, жінки зіштовхуються з віковою і гендерною дискримінацією. Наприклад, чоловікам швидше, ніж жінці дадуть кредит на розвиток бізнесу, – наголошує Наталія Карпенчук-Конопацька. 

До слова, сьогодні у Львові відбувся ювілейний Міжнародний економічний форум. І вперше за його 20-ти річну історію жінки мали окрему дискусійну панель, на якій, зокрема, поспілкувались про ситуацію з жіночим підприємництвом в Україні.