“Прапор ДНР” під ногами: що хотів показати ветеран Ігор Фльорко

У Львові в неділю відкрилась нова кав’ярня. Співзасновником “Мілітарі” є ветеран російсько-української війни Ігор Фльорко. Він розповів у програмі “Покоління сміливців” на радіо ПЕРШЕ, чому під ноги відвідувачам постелили тканину із кольорами, які окупанти називають “прапором ДНР”.

33 виклики отримала у неділю львівська поліція через “прапор ДНР” у центрі міста. Так небайдужі львів’яни відреагували на картину, яку побачили на вулиці Городоцькій, де запрацювало кафе “Мілітарі”.

“Поліцейські адекватно сприймали нашу акцію. Але вони були змушені реагувати на виклики, які отримували”, – пояснбє співзасновник закладу Ігор Фльорко.

За його словами, “прапор” під ногами відвідувачів був одноразовою акцію. Люди, роблячи замовлення, топтались по ньому та витирали ноги від бруду.

“Але ті люди, які їхали в маршрутці чи проходили повз, не мали достатньо часу, щоб зрозуміти, що відбувається, тому і обурювались”, – каже він.

І одразу ж запевняє, що ветеранське кафе не мало на меті стелити “прапор ДНР” у якості килимка постійно.

“Це був такий маленький цікавий додаток для моїх побратимів, які мали прибути на відкриття. Я не очікував, що прийде так багато людей і що акція потребуватиме пояснень”, – ділиться ветеран.

Він заповняє: чудово розуміє межі і переходити за них не збирається.

Додамо, кав’ярня “Мілітарі” відкрилась у неділю, 8 серпня, на вулиці Городоцькій, 23.