Працівники психлікарні “Заклад” знову перекрили трасу “Київ-Чоп”

Працівники психіатричної лікарні «Заклад» знову перекрили ділянку траси Київ-Чоп. У селі Луб’яна Миколаївського району 30-40 осіб безперервно ходять по пішохідному переходу. Акція, як кажуть активісти, наразі безперервна. Причина у недофінансуванні лікарні. Заступник голови Львівської ОДА Іван Собко наголошує, що цей медзаклад уже двічі дофінансовували з обласного бюджету, хоча мала би це робити Національна служба здоров’я.

«Власником даної установи є по-перше Львівська обласна рада, а фінансується «Заклад» з Національної служби здоров’я. Ми скерували часткове дофінансування і робили це вже вдвічі. Але при всій повазі, коли обласний бюджет має недофінансування у 250 млн, ми мусимо в першу чергу допомагати ковідним лікарням»

Заступник голови ЛОДА Іван Собко

Станом на 10.30 заблоковані близько 15 фур. Для безпеки руху наряди поліції організували об’їзд, тому корку на автодорозі немає. Всі транспортні засоби, крім вантажних фур, об’їжджають. Нагадаю, що це вже не перший подібний пікет працівників Закладу. У серпні тут також протестували близько 50-ти працівників через недофінансування з боку НСЗУ.