Про чергову “потужну хвилю гібридної війни” заявили в СБУ

Співробітники СБУ у всіх регіонах країни працюють  у посиленому режимі. 

Україна зіткнулася зі спробами системного нагнітання паніки, поширенням фейкової інформації та викривленням реального стану речей. Усе це в комплексі – ніщо інше як чергова потужна хвиля гібридної війни”, – йдеться у заяві, яку поширило відомство. 

СБУ фіксує прояви гібридної війни в соціальних мережах, окремих ЗМІ, в поширенні деякими політиками наративів країни-агресора тощо. Не лише фіксує, а й активно їм протидіє. 

Мотиви нинішнього інформаційного нагнітання, як наголошують в СБУ – це “посіяти тривогу в українському суспільстві, підірвати віру в здатність держави захистити своїх громадян, розхитати нашу єдність”.

У Службі безпеки переконують, що мають “чіткий план дій” на кожен можливий сценарії розвитку подій. Готові реагувати на ситуацію не тільки тоді, коли виникне така необхідність, а й заздалегідь.

Проте зараз стабільність і спокій у нашій країні залежать не лише від влади, а й від зважених дій кожного українця. Всім нам варто зберігати спокій та холодний розум, не піддаватися на провокації. Паніка й дестабілізація грають на користь тільки ворогам, а не Україні.”

Українців спецслужба закликає мислити критично, перевіряти будь-яку інформацію; навчитися відрізняти правду від фейків. “І не забувати – сила України не лише в потужній армії, а в єдності кожного з нас”. 

Фото: пресцентр СБУ