Про вибір людини і мрії, екологію і буйволів, кохання і Карпати… У прокат виходить фільм “Май далеко – май добре”

На широкі екрани виходить документальний фільм  “Май далеко – май добре”. Стрічка розповідає про феномен німецького еколога Мішеля Якобі. Хлопець переїхав із Західної Європи у село на Закарпатті, де взявся розводити карпатських буйволів, що опинилися на межі зникнення. 

Він (головний герой стрічки, – ред) просто великий мрійник, дуже наївна людина, в хорошому сенсі цього слова. Він бачить світ, можливо кращим, ніж його бачать інші люди і слідує своїм мріям. Погоджуюсь, що зараз такі персонажі, герої, нам дуже потрібні і в кіно, і в житті”.  Про це в ефірі на радіо ПЕРШЕ, у програмі «Інший погляд», розповіла  режисерка фільму Ганна Ярошевич. 

Це перший повнометражний документальний фільм режисерки. Зйомки відбувались в Україні та Німеччині, робота над стрічкою зайняла близько 5 років. 

“Май далеко – май добре” – фільм про вибір людини, екологію, буйволів, кохання і Карпати. 

Кінокритик Станіслав Тарасенко ділить картину на дві частини. Перша – поверхнева: німець приїжджає в Карпати, його цікавлять буйволи та краса нашої природи, тобто, така собі “чудова особиста історія”. З іншого боку, є глибший, навіть філософський пласт, – каже Станіслав Тарасенко. 

Трава зеленіша з іншого боку річки – там де нас немає. Власне, можна на Україну подивитись очима іноземця, який її  дійсно дуже людить. І подивитись, як ми сприймаємо Німеччину. От ця гра “нашого і чужого”: нерозуміння нашого, тому що воно завжди під носом, і чужого, яке ми ідеалізуємо. От за це фільм мені особливо сподобався”. 

Фільм “Май далеко – май добре” вже здобув кілька нагород на міжнародних фестивалях. У Львові 4 жовтня відбувся його допрем’єрний показ. З 7 жовтня стрічка виходить у прокат. Переглянути картину у Львові можна, зокрема, в Планеті Кіно (ТРЦ “Форум Львів”) та Multiplex (СТРЦ “Spartak”). З кожного придбаного квитка 5 грн. підуть на розвиток ферми буйволів героя фільму Мішеля Якобі.

Фото: скріншоти з трейлера фільму


Теми: