Проїзд у громадському транспорті Львова подорожчав

Тепер – 10 гривень.

У Львові підвищили вартість проїзду у громадському транспорті. Сьогодні так вирішив виконавчий комітет Львівської міської ради. Тепер проїзд коштуватиме 10 гривень у всіх видах транспорту. Студентсткий квиток у електротранспорті – 5 грн.

Різниця лише у тому, що в електротранспорті квиток коштуватиме 10 грн у водія, 9 гривень у кіоску, а 8 грн 50 копійок, якщо пасажир розрахується через електронний сервіс.

Заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк пояснила, що це компромісне рішення. Адже економічно обґрунтований тариф на проїзд в автобусах становить 14,6 грн, а в електротранспорті – 12,4 грн.

“Зауважу, що всі фінансові звіти публікуються на сайтах наших комунальних підприємств, крім того, на сайті Львівської міської ради, і мешканці наші можуть бачити скільки коштів поступило на рахунки цих підприємств. Крім того, за рахунок коригування тарифу ми зменшуємо дотації наших комунальних підприємств з міського бюджету. І таким чином стабілізуємо їх роботу”, – сказала Ірина Маруняк.

Тож ще найближчі кілька днів проїзд коштуватиме, як раніше. Та вже після 27 травня у дію вступлять нові тарифи.