Ремонт дороги Турка-Східниця коштуватиме 220 мільйонів

Роботи тут уже стартували.

Сьогодні на Львівщині почали ремонтувати дорогу Турка-Східниця. Автомобільний шлях загалом має протяжність 40 кілометрів. Тут планують відремонтувати 12 кілометрів за два роки. І коштуватиме це 220 мільйонів гривень.

Зараз дорожники взялись за двокілометрову ділянку.

“Дорога проходить від Нового Кропивника через населені пункти Рибник, Майдан, Головське до села Ясениця.  Зараз дорожники ремонтуватимуть відрізок від Нового Кропивника до с. Рибник протяжністю понад  два кілометри. Для цього залучили фінансовий ресурс у сумі 45 мільйонів гривень”, – розповів заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.

Підрядники тут прокладуть асфаль, відновлять два мости, облаштують узбіччя та встановлять дорожні знаки.

“Для завершення проекту необхідний додатковий фінансовий ресурс. Розуміємо, що ця дорога дуже потрібна для людей і значно пожвавить розвиток карпатського регіону. Тому зараз спільно з профільним департаментом напрацьовуємо шляхи залучення коштів з держбюджету. Зокрема, звернулись у Держагенство автомобільних доріг щодо виділення додаткових грошей”, – додав Бучко.

Додамо, 10 кілометрів цієї дороги у напрямку від Явори до Ісаї відремонтували у минулі роки.  А вже невдовзі дорожня техніка запрацює на напрямку Ясениця- Новий Кропивник. Для ремонту виділили 20 мільйонів гривень.