Ремонт моста, що обвалився на трасі Львів-Луцьк, мали почати найближчим часом

У Службі автомобільних доріг Львівщини розповіли деталі про міст у Кам’янка-Бузькому районі, який провалився учора ввечері.

Міст у селі Гайок (Кам’янка-Бузький район) мав 61 рік, його збудували у 1960 році. Такі деталі про штучну споруду – перехід через Західний Буг – розповіли у Службі автомобільних доріг Львівської області.

З час будівництва міст не ремонтували жодного разу. Хоча відомо, що він був в аварійному стані.

“Понад 5 років штучна споруда перебувала у передаварійному стані. Минулого року міст було включено до списку Національної програми відновлення мостів – реконструкція переходу була запланована на цей рік”, – кажуть у Службі.

І наголошують, що роботи тут планували розпочати вже найближчим часом

“У 2020 році Служба автомобільних доріг у Львівській області провела тендер на виготовлення проєктно-кошторисної документації. Переможцем тендеру стала компанія ТОВ СІНК ПЛЮС МІКК.Орієнтовна вартість реконструкції: 74 млн грн”, – розповіли у пресслужбі.

Відтак обіцяють, що вже найближчим часом проєкт реконструкції представлять техраді Укравтодору та секції 5 ДерждорНДІ. І лише після цього можна буде визначити підрядника і стартувати з роботами.

Водночас відомо, що про критичний стан моста повідомляли місцеві мешканці. Кілька днів тому користувач Фейсбук Василь Поплавський виклав у мережу фотографії, на який показав тріщину на дорозі.

Нагадаємо, міст на трасі Львів-Луцьк провалився учора ввечері, о 19:35. На щастя, під час події ніхто не постраждав.

У поліції одразу ж запропонували схеми об’їзду.