Ремонт українських доріг контролюватимуть європейські компанії

Дороги, які ремонтуватимуть у межах проєкту “Велике будівництво”, оглядатимуть незалежні контролери.

В Україні розігрують окремий тендер на технагляд контролю якості ремонту автошляхів. Про це розповів заступник голови Офісу президента, координатор програми “Велике будівництво” Кирило Тимошенко.

“Ці компанії ніяк не пов’язані з будівництвом доріг. Це не чиновники і не держструктури. Отже, їм не можна дати хабар, щоб потім покласти менший шар асфальту”, – заявив заступник Тимошенко.

За його словами це дозволить уникнути найменших порушень під час ремонту доріг. Також наголоси на тому, що.технаглядом за якістю ремонту і будівництва доріг в Україні зараз займаються європейські компанії з гарною репутацією.

“Роботи виконують за сучасними технологіями. До нас ніхто не приділяв такої уваги капітальному або середньому ремонту. Зараз якість – це умова номер один. Усі дороги, зроблені в минулому році, благополучно пережили зиму. Багато хто передрікав, що навесні разом зі снігом зійде й асфальт, а ми взагалі не хвилювалися”, – сказав координатор “Великого будівництва”.

Додамо, раніше Кирило Тимошенко повідомив, що згідно з планом президентської програми на 2021 рік передбачено ремонт і будівництво 6500 км доріг.