Ремонт вулиці Хмельницького у Львові на завершальному етапі

Тут ремонтникам треба лише встановити дорожні знаки та нанести розмітку.

Вулиця Богдана Хмельницького у Львові, де досі триває ремонт, уже повністю заасфальтована. Тепер, згідно технології, вона “відстоюється”.

«Тоді буде нанесено розмітку, також буде встановлено дорожні знаки, виконано благоустрій, і вулицю відкриють для проїзду. Передбачаємо, що це вдасться зробити у другій половині місяця, у двадцятих числах серпня», – розповів Євген Калитич, заступник директора ЛКП «Львівавтодор».

Додамо, проєктом, який реалізовували на цій вулиці, передбачав перевлаштування дорожнього одягу проїзної частини, відведення дощових стоків з проїзної частини вулиці шляхом встановлення дощоприймачів, влаштування двосмугової проїзної частини, напрямних острівців на перехрестях, двостороннє влаштування велодоріжок, пішохідних тротуарів, винесення зупинок громадського транспорту, кишень для паркування. Реконструкція інженерних мереж: водопроводу, каналізації, зовнішнього освітлення, зовнішніх мереж зв’язку, мереж газопостачання. А також влаштування пожежних гідрантів і захист зовнішніх мереж електропостачання.

У міській раді кажуть, що завдяки цьому ремонту підвищиться безпека дорожнього руху. Тут передбачені автомобільні стоянки та створюють умови для комфортного руху пішоходів та людей з обмеженими фізичними можливостями. Загальна вартість рекострукції – 175,4 млн грн.