Садити дерева стало модно, – гендиректор «Галсільлісу» Іван Підгородецький

За весняну та осінню кампанію підприємство “Галсільліс” висадило на Львівщині 1 млн 873 тис. дерев (дуби, сосни, ялини, ялиці). Загальна площа нових лісів – 280 га. 

Цифри у програмі “Інший погляд” назвав Іван Підгородецький, гендиректор обласного комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства  “Галсільліс”.

“Ми цього року залучали абсолютно всіх: від дітей до громадських активістів, поліцію, прокуратуру, медиків. Були люди, які казали: “Ми навіть не знали, що ліс садять. Ми думали, що він сам росте і це самосіви”. 

За словами Івана Підгородецького, цього року долучатись до відновлення лісів стало трендом. Раніше теж садились дерева, “а зараз це ввійшло в моду”.

Нагадаємо, у 2021 році в Україні стартувала президентська програма “Зелена країна”. Амбітні плани: за 3 роки висадити 1 млрд дерев. Зараз програму виконано на неповних 5% (47 млн дерев). Лідером залишається Житомирська область (13 млн) Навпаки, найнижчі цифри у південних областях.

Досягнення Львівщини – 2 млн 683 тис. дерев і четверте місце по Україні. Сюди включено показники “Галсільлісу”, військових, закладів освіти та інших установ і відомств, що долучились до ініціативи.

https://soundcloud.com/user-2462259/van-pdgorodetskiy-galslls-kvadrokopteri-nezakonna-virubka-ta-robota-lsnika?in=user-2462259/sets/qfm6axisvkhx