Самбірський хлібокомбінат вироблятиме екологічне пакування

У Самборі на території колишнього хлібокомбінату планують відкрити завод із виробництва картонної та паперової упаковки, продукцію з якого постачатимуть до країн Євросоюзу. Хлібокомбінат був зупинений три роки тому, нещодавно його придбала київська група компаній «Ефективні інвестиції», яка вже володіє на Львівщині виробничим комплексом з виготовлення високопротеїнових кормових добавок.

Самбірський хлібокомбінат раніше входив до складу холдингу «Хлібпром», однак зупинив роботу на початку 2018 року. Обладнання та частину його працівників перевели на інші хлібзаводи холдингу, решта людей опинилися без роботи. Відтоді виробничий об’єкт занепав. Напередодні нового року комбінат викупила група компаній «Ефективні інвестиції» з Києва, власником якої є бізнесмен Ігор Ліскі. Вартості продажу, як й інших подробиць угоди наразі не розголошують.

Новий власник запланував відкрити на місці комбінату завод, де виготовлятимуть картонне та паперове пакування. Виробничі потужності розміщуватимуться у старому корпусі, де зроблять реновацію та встановлять сучасне обладнання.

Нагадаємо, група компаній «Ефективні інвестиції» разом із нідерландською компанією Mada Participations B.V. невдовзі мають запустити у Буську виробничий комплекс з виготовлення високопротеїнових кормових добавок та тваринних жирів Feednova. Завод, згідно з планами, виготовлятиме близько 90 тонн готової продукції на добу.