Міністр просить пришвидшити процес вакцинації

Станом на сьогоднішній ранок в Україні вакцинували від коронавірусу 19 тисяч людей.

Міністр здоров’я в Україні заявив, що його не влаштовують показники процесу вакцинації. Сьогодні під час брифінгу він сказав, що терміни слід пришвидшити.

“Мене не влаштовують ці цифри. Я ставив інше завдання щодо темпів вакцинації. У зв’язку з тим, що ми розгортали процес каскадним шляхом, уже на кінець минулого тижня мали вийти на 10 тисяч щеплених на добу. Поки що ми не досягли цього показника”, – сказав Максим Степанов.

Додамо, наразі щеплення здійснюють 29 мобільних бригад. Перша  хвиля імунізації передбачає вакцинацію тих категорій громадян, які напряму відповідають за національну безпеку – медиків та військових.

І нагадаємо, 54 країни потрапили до списку червоної зони, який оновило Міністерство охорони здоров’я України. Серед цих країн, зокрема, Чеська Республіка, Сполучені Штати Америки, Польща, Італія, Чорногорія, Ізраїль.

Українці, які повертаються звідти, повинні встановити додаток “Дій вдома” та перебувати на самоізоляції. Або ж зробити ПЛР-тест на Соvid-19 не більш, ніж за 48 годин до перетину кордону з Україною.

Тим часом Закарпатська область потрапила у червону зону. Від сьогодні Укрзалізниця не висаджуватиме та не прийматиме тут пасажирів.

Натомість тричі протягом цього тижня Закарпаття з рештою України сполучать спеціальні рейси. Їх графік та маршрут можна подивитися тут.