Секретарем ради Львівської ОТГ став депутат із “Свободи”

Секретарем ради Львівської ОТГ обрали 40-річного Маркіяна Лопачака, депутата Львівської міськради кількох скликань, члена фракції ВО «Свобода». Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

Сьогодні, 23 грудня, під час засіданні сесії, за нього проголосував 41 депутат. Голосували 58 депутатів. З них 5 утрималось, 12 проголосували проти.

Посада секретаря міської ради належить до виконавчої гілки влади. Особа, яка її обіймає, отримує зарплату із міського бюджету. Секретаря ради обирають із депутатів місцевої ради. За відсутності міського голови секретар ради виконує його обов’язки.

Загалом, до нової ради обрали 64-х депутатів. 

Головою лічильної комісії обрали очільника фракції партії «Європейська солідарність» – Петра Адамика. Секретарем лічильної комісії –  Валерія Веремчука від «Варти».

Зазначимо, що раніше Андрій Садовий публічно запропонував найбільшій фракції у міській раді «Європейській солідарності» подати свого кандидата на посаду секретаря міської ради. Під час засідання сесії він заявив, що «ЄС» запропонувала на цю посаду депутата з фракції «Свободи» Маркіяна Лопачака. Відтак, Садовий запропонував Лопачака як єдиного кандидата на посаду секретаря міськради.

Маркіян Лопачак є депутатом Львівської міської ради з 2006 року. У 2014 році ненадовго став народним депутатом України, а у 2015 році знову пройшов у міську раду, де очолив фракцію «Свободи».