Школи Львова можуть самостійно вирішувати чи переводити на дистанційку 1-4 класи

Низку рекомендаційних рішень прийняв сьогодні, 24 січня, міський штаб з протидії поширення коронавірусу. Одне із рішень стосується форми навчання у початковій школі. 

“Ми рекомендуємо керівникам закладів освіти самостійно приймати рішення про перехід на дистанційне навчання учнів молодших класів (учні 5-11 класів відсьогодні вже навчаються дистанційно), виходячи з аналізу ситуації, що є актуальною в кожній окремій школі», – наголосила Наталія Алєксєєва, керуюча справами виконавчого комітету Львівської міської ради, членкиня штабу з протидії поширення коронавірусу.

За її словами, зараз дуже велика кількість хворих дітей: на сьогодні близько 12 тисяч учнів 1-4 класів відсутні в школі.

Окрім того, хворіють близько 10% працівників житлово-комунальної сфери хвороби. Йдеться про водіїв громадського транспорту, двірників тощо. Також спостерігається зростання захворюваності серед працівників культури. 

Нагадаємо, учнів середніх та старших класів Львова від сьогодні перевели на онлайн-навчання. Вчитись дистанційно 5-11 класи будуть два тижні, попередньо. Відповідне рішення прийняла 21 січня міська комісія з надзвичайних ситуацій.