Скільки років ви ще проживете: калькулятор довголіття

Українські медики та науковці розробили «Калькулятор очікуваної тривалості життя». Це програма, яка допоможе вам розрахувати індивідуальне очікуване довголіття та усвідомити як впровадження здорового способу життя вплине на нього.

Опитування складається із трьох розділів. Тут орієнтовно 20 запитань. Зокрема питають про ваше місце проживання, вік, звички, харчування, фізичну активність, питають також про хронічні захворювання і є питання про коронавірус. Проходження тесту у вас займе декілька хвилин.

Очікувана тривалість життя, яку ви побачите пройшовши тест – це показник, який прогнозується за допомогою демографічних знань.

Те, наскільки точно розраховується цей показник, залежить від повноти даних перепису населення країни та якості статистики про смертність. Національність «таблиці смертності» більшості країн публікує ООН, у своєму «Демографічному щорічнику». Такі таблиці показують частоту дожиття до кожного наступного віку людини.

Також важливим показником є тривалість саме здорового життя людини, без втрати працездатності. Для його розрахунку використовують дані про поширеність у країні різних захворювань.

Український калькулятор життя ви знайдете за посиланням.

Також ви можете скористатися закордонними калькуляторами:

Life Expectancy Calculator — розраховує тривалість життя.

Disease Calculator — розраховує ризик різних захворювань.

Elder Life Calculator — прогнозує потребу в догляді, коли людина буде старшого віку.

Читайте також: