Сьогодні – шоста річниця без Андрія Кузьми

Сьогодні, 2 лютого, в Україні вшановують пам’ять українського артиста, лідера гурту “Скрябін” Андрія Кузьменка. У цей день, шість років тому, він загинув у аварії на трасі Кривий Ріг – Кропивницький. На той момент Кузьмі було 46 років.

Поховали музиканта в родинному склепі на кладовищі в селищі Брюховичі поблизу Львова. Відтак, сьогодні, біля могили Андрія Кузьменка зібрались батьки, рідні та його найближчі друзі.

Про спогади з дитинства артиста розповів його батько Віктор Кузьменко:

“Він дуже любив фантазувати і потім, як показало життя, що він по всьому світу побував, це виразилось у його дитячих фантазіях. Бабуся навчила в 5 років читати, писати і він сидів за тим кермом писав маршрути куди має їхати: Чернівці, Самбір, Дрогобич, Львів”.

За словами друга Андрія, те, що він творив на камеру – в житті не відрізнялось, навпаки було брутальніше, але, каже, згадувати важко. Особливо про особисте. Кузьма був тією людиною – з ким можна було поговорити серед ночі:

“Ми просто могли подзвонити одне до одного вночі і спитати як справи: “Я собі сиджу, відпочиваю. Ми веселимося”. Такий якийсь прямий ефір спілкування. Це могло бути зранку, вночі, вдень. Як коли попадало”.

Нагадаємо, Андрія Кузьменка не стало 2 лютого 2015 року. За кермом свого автомобіля він повертався з Кривого Рогу, де напередодні відбувся концерт гурту “Скрябін”, і біля села Лозуватка Криворізького району врізався в молоковоз. Від отриманих травм музикант помер на місці події.

17 серпня 2020 року президент Володимир Зеленський посмертно присвоїв Кузьмі звання Героя України з удостоїнням ордена держави.