Сотні малих підприємців пікетують ЛОДА

Рух вул. Винниченка перекритий, поліцейські скеровують автомобілі вул. Підвальною, а вул. Личаківська та пл. Митна загрузли у заторах. Усе через мітинг підприємців, яких зібралося більше сотні. Вони вимагають у депутатів Львівської облради ухвалити звернення до парламенту щодо термінового розгляду законопроектів, які стосуються спрощеної системи оподаткування для малого бізнесу. Розповідає підприємиця Галина Тумнікова.

“Ми зібрались, щоб вимагати справедливі податки, щоб простим підприємцям не вводили касові апарати. Адже це дуже серйозні суми податків, які ми не зможемо оплатити. Якщо нас не почують, доведеться закривати свої робочі місця та переходити до когорти безробітних”.

Також протестувальники планують сформувати голові ЛОДА Максиму Козицькому звернення з вимогою не допустити утисків прав підприємців під час карантину. Зокрема, вони вимагають не зобов’язувати їх встановлювати касові апарати. Поділився Дмитро Бондін, приватний підприємець.

“Сюди приїхали підприємці з усієї Львівщини, аби підтримати ФОПів. Ми боремося за те, щоб не вводили хабарні закони, які підвищують податки до неможливості і щоб не вводили реєстрацію чеків та касових апаратів. І без цього дуже важко жити в Україні.”

Нагадаємо, ще торік народні депутати ухвалили закони, які зобов’язують ФОПів використовувати касові апарати. Це викликало критику з боку підприємців. Однак і уряд, і Офіс президента запевняють, що замість купівлі та встановлення дорогих касових апаратів підприємці зможуть використовувати спеціальні мобільні додатки, які видаватимуть електронні чеки.