Стартувало голосування за найкращі проєкти Громадського бюджету

Підтримати той чи інший проєкт можна до 15 листопада. Кожен мешканець Львова має право на два голоси: за один великий (загальноміський) і за один малий (районний) проєкт. 

Загалом цьогоріч подано 230 проєктів. На їхню реалізацію Львівська міська рада виділила 75 млн. грн, що дозволить реалізувати у 2022 році орієнтовно 8 великих та 100 малих проєктів.

Карантинні обмеження вплинули на процедуру голосування, – пояснив керівник департаменту міської агломерації Юрій Лукашевський. 

“Через ЦНАП можуть проголосувати тільки ті мешканці, які не прописані у Львівській громаді, але мають право голосу. Зокрема, йдеться про людей, які працюють у Львові, але живуть за межами МТГ; ті, що народились у Львові, але зараз не прописані тут, а також ті, хто тут навчається. Для решти є можливість голосування тільки онлайн”. 

Повний перелік умов, за яких можна голосувати у ЦНАП:  

  • Підприємство, установа чи організація, де працює особа, зареєстроване у Львові, що підтверджується паспортом та довідкою з місця праці;
  • Особа навчається у Львові, що підтверджується паспортом та студентським квитком або іншим документом, що підтверджує факт навчання;
  • Особа володіє на праві власності об’єктом нерухомості у Львові, що підтверджується паспортом та витягом з відповідного реєстру прав власності;
  • Внутрішньо переміщена особа, чиє місце проживання зареєстровано у Львові, що підтверджується паспортом та довідкою про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи. 

Для тих хто може голосувати тільки онлайн. 

Цьогоріч на платформі «Громадський проект» збільшено кількість банків, з допомогою яких є можливість зареєструватись та проголосувати. 

Проголосувати за проєкти можна на офіційному сайті Громадського бюджету. Треба авторизуватись за допомогою BankID або електронно-цифрового підпису. 

Нагадаємо, у 2021 році було подано 254 проєкти, з яких 199 малих та 55 великих. 

Серед великих проєктів, які зараз в реалізації: 

  • створення системи нейроонкологічної допомоги дітям з пухлинами мозку і хребта на базі відділення нейрохірургії у Міській дитячій клінічній лікарні Львова;
  • благоустрій території Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Львова;
  • відновлення водойм у парку “Горіховий гай”;
  • організація у ліцеї імені Пулюя мистецького простору для художників, музикантів, акторів.