Стартував Конкурс ініціатив місцевих карпатських громад-2021

Вже можна подавати заявки.

Сьогодні офіційно розпочали прийом заявок на участь у Конкурсі ініціатив місцевих карпатських громад-2021. Його реалізовують у межах проєкту «Карпатська мережа регіонального розвитку». 

Цього року за кошти державного бюджету планують профінансувати щонайменше 40 проєктів-переможців у 4 карпатських областях. Загальний розмір гранту – 10 млн гривень.

Заявниками Конкурсу ініціатив місцевих карпатських громад-2021 можуть бути громадські організації, Агенції регіонального розвитку, благодійні організації та комунальні підприємства, у партнерстві з органами місцевого самоврядування. Проєкти повинні відповідати одному із п’яти затверджених пріоритетів, а саме:

  • збереження і популяризація історико-культурної спадщини
  • збереження і популяризація природної спадщини
  • розвиток спорту в гірських громадах
  • безпека громад Карпатського регіону
  • подолання наслідків COVID-19 для закладів охорони здоров’я та суб’єктів підприємництва.

Максимальний розмір гранту складає 250 тис. грн, обов’язковою умовою є наявність власного внеску у розмірі не менше 20%. 

Триватиме прийом проєктних заявок до 30 квітня 2021 року. 

“Обов’язковою умовою Конкурсу ініціатив місцевих карпатських громад-2021 є наявність угоди про партнерство з органами місцевого самоврядування, фінансування за кошти гранту лише капітальних видатків та завершення реалізації проєктів до 15 грудня 2021 року. З року в рік ми отримуємо усе цікавіші та якісніші заявки на реалізацію громадами, організаціями проєктів для розвитку Карпатського регіону. Упевнена, що і на цей раз буде змагання креативу, якості, і в грудні, коли підводитимемо підсумки Конкурсу, ми матимемо величезну кількість об’єктів, якими нам не соромно буде ділитись”, – наголосила виконавча директорка Асоціації Єврорегіон “Карпати-Україна” Галина Литвин.

Додамо, проєкт «Карпатська мережа регіонального розвитку» реалізується спільно Міністерством розвитку громад та територій, Закарпатською, Івано-Франківською, Львівською, Чернівецькою обласними адміністраціями та Асоціацією «Єврорегіон Карпати – Україна» і фінансується за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу у рамках виконання Угоди про фінансування Програми підтримки секторальної політики – Підтримки регіональної політики України.