Львівщина на порозі електронного квитка

Конкурс для інвесторів, які готові взятися за проект зі запровадження електронного квитка, оголосила сьогодні, 3 листопада, Львівська ОДА.

Мешканці Львівщини зможуть оплачувати за проїзд безконтактно, область нарешті зможе порахувати пасажиропотік, і, за потреби, відкоригувати маршрути.

«Внутрішньообласні маршрути: так звані приміські (до 50 км) і міжміські, які є довжиною більше 50 км. У нас  в області є 499 таких маршрутів. Роботу забезпечує 1047 транспортних засобів,» – каже начальник обласного управління транспорту та зв’язку Степан Рудницький.  

Чим відрізняється проект електронного квитка області від львівського Леокард? Його планують реалізувати за рахунок інвесторів, а не у кредит чи за гроші з бюджету, – продовжує заступник очільника Львівщини з питань цифровізації Олександр Кулепін.  

«Ми це хочемо зробити інакшим шляхом, коли є інвестор, котрий все бере на себе, щоб ми не витрачали кошти платників податків. Однак потім він буде отримувати якусь комісію за обслуговування системи та адміністрування системи».

За попередніми даними, на реалізацію проекту треба 2 млн євро. Обласна влада хоче, щоб інвестори продумали різні можливості оплати за проїзд, .- зауважує  заступник голови обласної адміністрації Юрій Бучко.

«У нас немає прив’язки суто до якоїсь картки. У нас розрахунок може здійснюватись будь-якою зарплатною карткою, телефоном чи карткою пільговика».

Також інвестор може запропонувати абонементи. Іменною буде лише картка пільговика. Врахувавши досвід Львова, в області обіцяють видавати проїзні цій категорії завчасно.

Заявки на участь у конкурсі в області прийматимуть упродовж місяця. Після визначення переможця – монтаж обладнання займе не менш, ніж півроку.