Свідоцтво про народження тепер можна отримати на Укрпошті

Компанія починає співпрацю із сервісом єМалятко

Для того, аби зареєструвати дитину, молодим батькам більше не потрібно особисто відвідувати ДРАЦС. Достатньо зареєструватися на порталі та при замовленні обрати опцію “отримати поштою”.

В “Укрпошті” кажуть, що доставка свідоцтва про народження послугою «Укрпошта Експрес» займе до 2 днів в межах області та до 3 днів в межах України. Оплатити доставку можна онлайн на сайті єМалятко або готівкою під час доставки.

“Формування відправлень здійснюється завдяки інтеграції API Укрпошти з сервісом єМалятко, що дозволяє дуже оперативно приймати та обробляти відправлення. Це стало можливим в рамках цифрової трансформації Укрпошти, яка передбачає повну заміну IT-інфраструктури та оптимізацію процесів, щоб пришвидшити обробку та доставку відправлень. Доставка свідоцтв актуальна як для жителів сіл, де немає філій ДРАЦС чи ЦНАП, так і для містян, які не хочуть ризикувати здоров’ям чи не мають можливості відвідати відділи реєстрації», – розповіла заступниця генерального директора Укрпошти з розвитку бізнесу Олена Стьопіна.

Нагадаємо, єМалятко — комплексна послуга для батьків новонароджених. За однією заявою, поданою онлайн, можна зареєструвати народження дитини та отримати до 9-ти державних послуг від різних органів влади, потрібних при народженні дитини. Програму запустили у 2020 році. Тоді нею скористадлися 125 тисяч українців.