Свірзький замок відкрив туристичний сезон

На перші екскурсії приїхали відвідувачі зі всієї України.

У Свіржі почався туристичний сезон. Тут, у місцевому замку, 15 травня до Дня Європи підняли прапор та урочисто запросили туристів. Спілка архітекторів організовує їх щовихідних.

 “Цьогоріч в обласній програмі з охорони культурної спадщини передбачені кошти для дофінансування виготовлення проєктно-кошторисної документації для замку, що є нашим спільним досягненням на шляху перетворення цієї пам’ятки у справжній культурно-мистецький центр Львівщини”, – розповів колишній голова Львівської спілки архітекторів, розробник комплексної концепції ревіталізації пам’ятки Богдан Гой.

  Перші екскурсії та показовий бій від товариства історичних реконструкцій – Лицарського ордену Паладинів відбулися ще минулої суботи. Вони зібрали десятки туристів з цілої України.  

“Ми зацікавлені організувати незалежний архітектурний конкурс, реставрувати та розвивати Свірзький замок як туристичний магніт для цілої України”, – каже директорка департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА Олена Василько

Для довідки:

Екскурсії в замку Свірж відбуватимуться щосуботи та неділі з 10:00 до 17:00 для груп до 20 осіб. Попередня реєстрація за телефоном +380 68 027 55 35   Вартість екскурсії: 100 грн/особа, для студентів і пенсіонерів 50 грн/особа (діти до 12 років в супроводі батьків – безкоштовно). Учнівські екскурсії: 50 грн/особа (дорослі супроводжуючі до 2-ох осіб – безкоштовно).

Ще тиждень, до 1 червня, діє знижка 50% Членам спілки архітекторів, особам з інвалідністю, ветеранам бойових дій і АТО за пред’явлення посвідчення – вхід безкоштовний.  


Теми: