Систему е-квитка почнуть тестувати у Львові вже цього місяця

А обладнати весь громадський транспорт валідаторами планують до кінця року.

Уже найближчим часом у Львівському транспорті почали тестувати систему для електронних квитків. Цілком готовою вона має бути до кінця січня наступного року.

“Загалом буде три етапи встановлення систем електронного квитка. Перший етап встановлення охопить близько 25 одиниць. Другим етапом будемо встановлювати на більше 100 одиниць транспортних засобів. І на останньому етапі передбачається обладнати весь громадський транспорт системою електронного квитка”, — розповідає Роман Лев, заступник директора ЛКП «Львівавтодор».

Він також розповів, що система е-квитка передбачає встановлення валідаторів на усіх входах і виходах у транспортному засобі. Вони будуть обслуговувати безконтактні транспортні чи банківські карти для здійснення оплати, QR-коди квитків, мобільні додатки чи одноразові паперові квитки.

“Валідатори потрібні, щоб, зайшовши в транспортний засіб, зафіксувати поїздку і потім мати змогу пересісти безкоштовно в інший транспортний засіб, в межах 40 хв”, – пояснив Роман Лев.

Додамо, що стежити за порушниками будуть контролери. Вони зможуть перевіряти пасажирів, використовуючи ручні валідатори. Якщо контролер зайде у транспорт, то стаціонарні валідатори будуть відключеними.