Тарифи на тепло і гарячу воду до кінця зими “заморозили”

Кабінет міністрів, НАК “Нафтогаз України” та Конгрес місцевих і регіональних влад при Президентові України підписали меморандум про взаєморозуміння. У ньому передбачено, що під час опалювального сезону 2021-2022 років тарифи та тепло і гарячу воду для населення не зростатимуть. 

Прем’єр Денис Шмигаль, який поставив свій підпис під документом, нагадав, що в лютому вже був підписаний меморандум з міськими головами – щоб уникнути підвищення тарифів в опалювальному сезоні 2021/22 рр.

“В основі нового меморандуму – домовленість, що місцева влада не буде підвищувати тарифи“, – цитує Дениса Шмигаля “Економічна правда”.

Другою домовленістю стала безперебійність поставок газу, аби населення та всі заклади соціального захисту мали тепло взимку. Також сторони домовилися щодо фінансової підтримки громад з боку держави для безперебійної роботи теплокомуненерго і незмінних тарифів. 

Ми розуміємо, що бюджети частини громад не зможуть повністю покривати самостійно витрати. Передбачена субвенція для громад з незадовільним індексом податкової спроможності вже з IV кварталу цього року”, – пояснив прем’єр.

З цією метою вирішено передати до місцевих бюджетів податок на доходи фізосіб у розмірі 4% – це не менше ніж 11 млрд гривень.