Трагічна ДТП на перехресті Дорошенка – просп.Свободи

Галицький райсуд має обрати водієві маршрутки запобіжний захід, а мерія вимагає заборонити курсування приміських автобусів Львовом. 

Йдеться про ДТП, яка сталась 20 листопада, близько 6 год. ранку, на перехресті вулиці Дорошенка і проспекту Свободи. На пішохідному переході водій маршрутки №138 збив двох жінок. 

Як видно на відео з камер спостереження, водій навіть не вийшов з автобуса і продовжив рух. Одну потерпілу відкинуло вбік. Вона отримала незначні травми. Інша – зникла, але, як з’ясувалося згодом, вона зачепилась за маршрутку. Її тіло знайшли на кінцевій зупинці автобуса, за кілька кілометрів від місця ДТП. 

Учасниці ДТП виявились монахинями. Загибла – 48-річна монахиня  Латинського катедрального собору. Це підтвердили у Латинській катедрі

Водія, який скоїв наїзд, поліція затримала. Суд має обрати йому запобіжний захід. Попередньо на сьогодні заплановане відповідне засідання Галицького районного суду. Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.286 КК України (Порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого). Передбачене покарання – від 3 до 8 років позбавлення волі. 

А міська рада Львова звернулась до обласного управління транспорту. Вимога – впорядкувати роботу приміських маршруток на території Львівської МТГ. 

Фото: поліція Львова та Латинська катедра.