Три пункти пропуску оновлять на Львівщині

За гроші з державного бюджету.

До 2023 року в Україні модернізують 25 та збудують 10 нових пунктів пропуску. Три із них – у Львівській області.

Оновлять, зокрема, “Раву-Руську”, “Шегині” та “Краківець”.

У пресслужбі Львівської облдержадміністрації розповіли, що у рамках польського кредиту на облаштування цих пунктів Україні надано позику в розмірі майже 25 млн євро. З”’

За ці кошти планують у збудувати піший перехід у «Раві-Руській», в «Шегинях» – провести реконструкцію інфраструктури існуючого пункту пропуску, а в «Краківці”.

Крім цього передбачили будівництво ділянки для легкового автотранспорту та автобусів.

“Згідно розпорядження Кабміну, у 2021-2023 роках з держбюджету скерують кошти на підвищення технічного оснащення митниці. Головна мета Мінфіну – мінімізувати людський фактор при перевірці, а отже – і корупційні ризики”, – йдеться у повідомленні.

Тож загалом на усі три пункти пропуску виділять 225 млн грн.

На сьогодні в нас є великі амбіції – хочемо збудувати на території Львівщини п’ять нових пунктів пропуску. Однак зреалізувати це без підтримки польських сусідів неможливо. Вони ж наголошують, щоб ми спершу завершили всі прийняті на себе зобов’язання по діючих пунктах. Тож фінансова підтримка з боку держави дуже важлива. Це значно пришвидшить роботи і наблизить нас до втілення наших задумів», – пояснив голова Львівської ОДА Максим Козицький.