Цьогоріч на Львівщині придбають 30 будинків для дітей-сиріт

Сьогодні, 18 лютого, депутати Львівської обласної ради затвердили Регіональну програму забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їхнього числа на Львівщині. Програма розрахована на 5 років. Про це Радіо ПЕРШЕ повідомили у пресслужбі облради.

Цьогоріч на реалізацію програми передбачено 8 млн грн. За ці кошти планують придбати щонайменше 30 житлових об’єктів.

Право на придбання житла мають діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування від 16 до 23 років, які перебувають на квартирному обліку. 

Закуповують житло у співфінансуванні з місцевим бюджетом відповідно до коефіцієнту спроможності громади. Помешкання має відповідати усім технічним нормам та бути комфортним для проживання.

За даними Служби у справах дітей, на кінець січня на Львівщині зареєстрована 2 251 дитина-сирота та дитина, позбавленої батьківського піклування. З них − 399 дітей потребують поліпшення житлових умов та перебувають на обліку.

До слова, торік у межах обласної програми для 33 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, загалом придбали 25 помешкань за майже 13 млн грн.  Співфінансування з місцевих бюджетів тоді склало майже 6 млн грн.