Турківщина запрошує на Європейські Дні Добросусідства

27-28 вересня 2019 року Турківська районна рада та Асоціація «Єврорегіон Карпати – Україна» спільно проводять Європейські Дні Добросусідства. Захід відбуватиметься у селах Сянки та Боберка Турківського району.

Головна мета – ще раз привернути увагу до необхідності створення нових пунктів пропуску на українсько-польському кордоні. Це допоможе нівелювати бар’єри та змінити життя громад на прикордонних територіях, як з українського, так і з польського боку.

«Для Асоціації «Єврорегіон Карпати – Україна» – це не перші Дні Добросусідства. Ми надихнулися тими результатами і зрушеннями, які відбулися в селищі Нижанковичі після проведення там такого заходу. Сподіваємося, що зможемо забезпечити максимально ефективний діалог та співпрацю усіх причетних і подія буде не лише цікавою та активною, а й матиме реальне продовження та приведе до покращення ситуації на українсько – польському кордоні», – зазначає виконавча директорка Асоціації Галина Литвин.

У програмі Європейських Днів добросусідства: проведення Форуму транскордонної співпраці,  презентація можливостей розбудови українсько-польського кордону у селі Боберка, футбольний матч добросусідства, закладення транскордонного лісу, змагання надзвичайників, виставка техніки рятувальників та прикордонників, а також концертна програма за участі українських та польських гуртів та «Карпатська дискотека».

Також усім охочим пропонуватимуть поставити свій підпис під зверненням до чільників країни щодо необхідності відкриття пункту пропуску у с.Боберка Турківського району.

«Ситуація з пунктами пропуску на українському кордоні, на жаль, дуже сумна і потребує якнайшвидшого вирішення. Перехід у селі Боберка гостро необхідний, адже може суттєво скоротити час добирання до кордону не тільки мешканцям Турківського району Львівщини, а й сусідніх районів, і навіть з інших областей. І це дасть можливість покращити економічну та соціальну ситуацію у цьому регіоні», – розповідає голова Турківської районної ради Володимир Лозюк.

Європейські Дні Добросусідства

ПРОГРАМА

27 вересня 2019

13:30 – 13:45 Транскордонний самоврядний форум: офіційне відкриття
13:45 – 14:45 Пленарна дискусія “Розбудова кордону, як стратегічний пріоритет розвитку добросусідських українсько-польських відносин”
15:00 – 16:00 Панельна дискусія “Доступність Карпат: проблеми та перспективи”
16:15 – 17:15 Панельна дискусія “Кращі практики використання потенціалу культурної та природної спадщини Карпат в українсько-польському транскордонному співробітництві”

28 вересня 2019

10:00 – 11:00 Закладення транскордонного лісу
11:00 – 12:00 Футбольний матч добросусідства
14:00 – 14:30 Урочисте відкриття Європейських Днів Добросусідства
14:30 – 22:00 Концертна програма Ярмарок ремесел Кулінарний пікнік 15:00 – 17:00 Показові виступи рятувальників