Тварини-донори: як у Львові чотирилапі рятують один одного

Близько тисячі чотирилапих на Львівщині отримали другий шанс на життя завдяки донорській крові. Як працює єдиний банк крові для тварин на Західній Україні і чому здача багряної може врятувати життя на лише реципієнта, а і самого донора Радіо ПЕРШЕ розпитало лікаря-ветеринара Тараса Басараба.

Чотирилапі, які потрапляють у критичні стани або хворіють на важкі недуги потребують негайного переливання життєво необхідного компоненту. Єдиний банк крові для домашніх улюбленців, вже упродовж двох років діє у Львові на базі комунального ветеринарного центру «ЛЕВ». Аби забезпечувати потреби чотирилапих, лікарі у постійних пошуках нових донорів. Особливо перед осінню, розповідає лікар-ветеринар.

 «Якщо враховувати, що восени буде великий попит на кров, бо є така сезонність. Зараз ми знаходимося на такому переломному етапі, а тому хочемо залучити максимум донорів».  

Донором крові може стати: здоровий та вакцинований собака, віком від 2-ох до 8-ми років та вагою від 25-ти кг. До котів вимоги ті самі, але їхня вага має бути від 4,5 кг.

Процедура не лише цілком безпечна, але й корисна. Адже перед забором крові вашому улюбленцю безкоштовно проведуть повне обстеження, продовжує лаборант банку крові Тарас Басараб.  

 «Діагностика, яку ми проводимо може виявити захворювання, які ще не проявилися клінічно. Відповідно власник ще не знає, що тварина хвора, а ми це вже бачимо завдяки нашому обладнанню. Це дає змогу зіграти з хворобою на випередження».

Процедура донорства забере у вас близько двох годин, але подарує комусь ціле життя.

Долучитися до благодійної справи можна в ЛКП «ЛЕВ»: за номером: 068 535 45 45 та адресою м. Львів, вул. Промислова, 56.

Фото: ЛКП “ЛЕВ”

Читайте також: