“Тисяча Зеленського” стала ближчою

Верховна Рада прийняла за основу законопроект, який має врегулювати ініціативу про виділення тисячі гривень двічі вакцинованим громадянам.  “За” проголосували 285 нардепів. Також підтримали скорочення наполовину строків підготовки документа до 2 читання.

Заплановано на 3 млрд грн. збільшити  доходи держбюджету. Ці кошти мають спрямувати “на фінансування нової бюджетної програми «надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню гострої респіраторною хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2». Про це йдеться у повідомленні преслужби Ради. 

Нагадаємо, 15 листопада Президент Володимир Зеленський заявив, що кожен, хто двічі вакцинується, отримає від держави тисячу гривень через додаток “Дія”. Глава держави озвучив дату “початку” з 19 грудня. Згодом прессекретар президента Сергій Никифоров уточнив, що гроші “на руки” не даватимуть. Це  буде своєрідний депозит, який можна буде витратити на певний перелік послуг: спортивні та культурні заходи (театри, концерти, книги, кіно), туризм (переїзди по Україні).