У 4 мешканців Львівщини коронавірус не підтвердився

Однак медики просять про допомогу.

Четверо людей, які перебували у Львівській інфекційній лікарні із підозрою на коронавірус, насправді хворіють грипом А.

Про це повідомив заступник головного лікаря Львівської обласної клінічної лікарні Ігор Берник.

Щойно отримали результати Лабораторного центру, серед зразків які досліджувались у 4 осіб виявлено грип А. Тобто підозру на коронавірус знято,усім пацієнтам буде надано лікування залежно від стану“,  – зазначив Ігор Берник.

Тож зараз на Львівщині залишається підозра на коронавірус у 24 осіб.

Тим часом Ігор Берник наголошує, що медики мають два прохання.

“Перше – велика частина наших працівників мешкає поза межами м.Львова, тому просимо тих, хто доїжджає на роботу з районів, допомогти в доїзді персоналу лікарні на чергування та повернення після зміни додому. Можна організувати по типу бла-бла-кару!” – написав він на своїй сторінці у Фейсбук.

Він також сказав, що до лікарні поступають пацієнти з підозрою на коронавірусну інфекцію, яких доставляють з вокзалів, кордонів, аеропорту, з інших районів та мешканців інших областей.

Люди приїжджають без достатньої кількості коштів, не мають змінного одягу, рідні теж не мають можливості приїхати з допомогою із за далекої відстані, або по причині перебування на домашньому карантині. Хоча клінічний і фізичний стан частини пацієнтів може дозволяти виходити і самостійно собі придбати все необхідне, однак по причині того, що вони можуть становити ймовірну епідзагрозу для оточуючих (до отримання результатів обстеження на коронавірус), вони повинні перебувати в межах своїх палат (відділень). Медичний персонал в силу своєї завантаженості наданням медичної допомоги не в змозі забезпечити всі прохання щодо купівлі і доставки пацієнтам необхідних речей. Тому, прохання полягає, по-перше, просто в допомозі за кошти пацієнтів сходити за необхідними їм речами, продуктами, та ін., а, по-друге, може хтось має можливість долучитись до придбання певних речей, харчових продуктів тим, хто не має фінансової можливості на час перебування на лікуванні! Будемо дуже вдячні за Вашу допомогу”, – написав медик.

Ігор Берник пропонує контактувати із ним за номером телефону: 067 37 444 38