У Кам’янці-Бузькій підприємець перешкоджав роботі журналістів телеканалу “Перший Західний”

Знімальній групі телерадіокомпанії “Перший Західний” сьогодні перешкоджали під час зйомки сюжету.

Інцидент трапився сьогодні у місті Кам’янка-Бузька. Саме сюди журналісти програми “Очі” приїхали, аби дізнатися як місцеві мешканці дотримуються умов карантину. Однак приїзд журналістів не сподобався одному із місцевих підприємців.

Ми приїхали у Кам’янку-Бузьку, щоб знімати матеріал про дотримання правил карантину. Побачили біля магазину велику чергу старших людей, які були без масок. У той час вийшов власник та попросив зайти до свого магазину. Він зачинив за нами двері і сказав у грубому тоні, про те, що ми не маємо права знімати. На що я йому відповіла, що виконую свою журналістську роботу і місце громадське, – розповідає журналістка телеканалу “Перший Західний” Марина Пітиляк.

Водночас директорка телерадіокомпанії «Перший Західний» Ольга Цап звертає увагу на те, що сьогодні журналісти також у зоні ризику, бо щодня інформують населення про ситуацію з поширенням коронавірусу в області та перевіряють інформацію на достовірність.

Я хочу звернутися до правоохоронців, щоб вони взяли цей випадок на особливий контроль. Журналісти сьогодні також є у зоні ризику. Я хочу наголосити ,що ми, як і медики, МНСники, поліція. Ми також виконуємо ретельно свої обов’язки, тому потрібно поважати працю одне одного“, – каже Ольга Цап.

Наразі журналісти програми “Очі” вже написали заяву у поліцію про перешкоджання журналістській діяльності. За фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів, стаття 171 Кримінального кодексу України, правоохоронці відкрили кримінальне провадження.