У Львові створять документальний фільм про COVID-19

Запрошують мешканців міста до участі.

У Львові створили мистецький медіа-проєкт “МИ”. Він базується на реальних життєвих історіях людей, які переживають пандемію COVID-19.

Ентузіасти збирають відео щоденники звичайних людей, аби у результаті створити цикл короткометражних  документальних фільмів. 

«МИ» – це розповіді простих людей різного віку та професій,  які готові розповідати як вимушена ізоляція змінила їхнє повсякденне життя. Ініціативу втілює команда професіоналів із різних сфер.

“Після початку пандемії кілька тижнів перебував в фрутстрації. Всі плани розсипались як пісок, зависли/відмінились заплановані проекти та гастрольні тури розписані до кінця року… і як воно буде далі, ніхто не знає. Аби не збожеволіти вигадав терапію – попросив друзів знімати на телефон своє карантинне життя, щоб зробити з цих відео короткометражні документальні фільми про нашу нову реальність. Багато людей відгукнулось – так почався МИ: мистецький медіа-проект”, – розповідає ініціатор Сашко Брама.

Зараз ініціатива перебуває на етапі пошуку героїв також на facebook-сторінці проєкту  з’являються  короткі тизери вже знятих історій. До задуму встигли долучились за сотню охочих, і навіть відомі актори, як то Дарина Федина (Мелашка із серіалу «Спіймати Кайдаша”.

Також на основі зібраних матеріалів спільно з митцями з Берліну “Post Theater” , проект планує створити мультимедійний виставу-перформанс.Нещодавно проект потрапив в топ 10 команд, які створили антикризові рішення для культурної сфери України в рамках програми Хататон «Hack the Culture» від House of Europe.