У Львівській лікарні швидкої допомоги відкрили нове COVID-відділення

Сьогодні, 16 листопада, у Львівській міській лікарні швидкої медичної допомоги  відкрили першу частину нового відділення для хворих на COVID-19. Наразі відділення налічує 50 ліжок, але поступово кількість зросте до 350. Про це Радіо ПЕРШЕ повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Нове COVID-відділення облаштовують в одному із корпусів лікарні. Відділення має доступ до кисню, також сюди придбали рентген- та УЗД-апарати.

«До 1 грудня ми маємо мати загалом додаткових 350 ліжок для тих людей, які будуть потребувати допомоги через COVID і запалення легень», – пообіцяв міський голова Львова Андрій Садовий.

Відтак загалом лікарня зможе прийняти 650 хворих на коронавірус.

 «За 12 днів відкрито вже перших 50 ліжок для пацієнтів середньої тяжкості на COVID, завезено близько 150 ліжок і ще очікуємо близько 200 ліжок. Це і нові ліжка, і також ліжка з Німеччини і Франції від благодійників. Пошито близько 500 комплектів постелі, завезено 100 концентраторів, два рентген-апарати, два УЗД-апарати, монітори, перфузори, ЕКГ-апарати, повністю все облаштовано киснем і всім необхідним для того, щоб люди могли лікуватися», –  розповів керівник лікарні швидкої допомоги Львова Олег Самчук.