У Львівській області нарахували понад 30 тисяч безробітних

Станом на 1 вересня 2020 року у Львівській області налічували 30,2 тисяч офіційно зареєстрованих безробітних, що в 2,5 рази більше, аніж торік. Про це Радіо ПЕРШЕ повідомили у Львівському обласному центрі зайнятості.

Із числа безробітних 58,4% становлять жінки, 36,1% – молодь віком до 35 років, 30% – жителі сільської місцевості. На кожне вільне робоче місце претендувало 6 осіб.

На початку вересня в області налічувалося 4698 вільних робочих місць і вакантних посад, у тому числі:

  • 2860 – для робітників;
  • 1530 – для службовців;
  • 308 – для тих, хто не має професії та спеціальної підготовки.

Найбільше у Львівській області бракує кваліфікованих робітників з інструментом (30% вакансій), професіоналів та працівників сфери торгівлі та послуг ( по 16% відповідно), а найменший попит спостерігається на кваліфікованих робітників сільського та лісового господарств, риборозведення та рибальства (0,4%), а також технічних службовців (2,6%). Середній розмір заробітної плати у вакансіях становив 7,4 тис. грн.

«Зростання обсягів реєстрації безробітних зафіксовано в усіх містах і районах області, зокрема на Дрогобиччині, у Моршині, Трускавці та Бориславі число безробітних збільшилося у 4 рази, у Стебнику, Львові, Новому Роздолі, Новояворівську, Червонограді, Стрийському, Городоцькому та Кам’янка-Бузькому районах – втричі», – зазначив директор обласного центру зайнятості Василь Барилюк.