У львівському “Охматдиті” одужує дівчинка, яку зняли з ШВЛ

Ураження легень у 17-річної пацієнтки сягнуло 90%.

У львівській лікарні іде на поправку неповнолітня дівчина, яку сильно уразив коронавірус. Досі вона під ШВЛ, але сьогодні лікарі повідомили про те, що пацієнтка впевнено одужує. Зараз її стан стабільний, сьогодні її перевели з реанімації у звичайне відділення і вона вже зможе їсти звичайну їжу, розповіли у львівському “Охматдиті”.

“У дитини були настільки уражені легені, що на якомусь етапі одна легеня просто розірвалася. Тому був залучений торакальний хірург. При коронавірусі легенева тканина ущільнюється, розвивається РДС-синдром. Тому дівчинка була підключена до ЕКМО. Так ми виграли можливість скоригувати параметри ШВЛ. За ці кілька днів легеня загоїлася і дитина вже може сама дихати. Так було прийняте рішення про зняття з ШВЛ”, – розповідає реаніматолог-анестезіолог Богдан Булькевич

Щоправда, з дівчинкою досі працюють лікарі з реанімації та реабілітологи. Проте динаміку одужання медики називають позитивною.

“Ми зараз працюємо з пацієнткою за реабілітаційною програмою. Вона вже почала сидіти, дуже гарно взаємодіє зі мною у рамках арт-терапії. День за днем додаємо заняття за методикою Монтессорі, щоб допомогти дівчинці краще справлятись”, – каже психолог лікарні Христина Богатирьова.

Додамо, дівчина із Ходорова, вона захворіла на початку березня.