У львівському університеті викрили нарколабораторію

У Львові поліція викрила групу осіб, які організували нарколабораторію в університеті. Як повідомляє Zaxid.net, йдеться про Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені Ґжицького.

Товар збували через відомий кальян-бар «Хаббл Баббл», що на Валовій, 15.

«За один раз виготовлялась партія від 1 кг особливо небезпечного наркотику «метадон». Це при тому, що доза 1 грама на «чорному ринку» сягає від 600 грн. Збувався «товар» через спеціально створений інтернет-магазин. Фігуранти надсилали наркотики поштою, отримавши перед цим передплату на банківські рахунки», – повідомила головна прокурорка Львівської області, Ірина Діденко.

Загалом затримали чотирьох львів’ян: організатора – співвласника кальян-бару, завідувача лабораторії університету (хіміка, який виготовляв наркотичний засіб) та двох працівників кальян-бару, один з них адміністрував сайт, інший – фасував і розповсюджував наркотик.

За інформацією слідства, зафіксовано виготовлення майже 3 кг метадону ціною понад 1,8 млн грн. Зловмисників затримали 31 серпня під час реалізації ще понад 1 кг ціною близько 700 тис. грн.

Правоохоронці наголошують, що лабораторію з виготовлення метадону у Львові задокументували вперше. Це напівсинтетичний наркотик, заборонений у всіх країнах через високу смертність. Виробники його самі не вживали, але розповсюджували по усій Львівщині та Україні серед наркозалежних.