У Львові може з’явитися середнє транспортне кільце

У Львові планують облаштувати Середнє транспортне кільце з розв’язками та добудовою двох вулиць. Більшість магістралей матимуть по чотири смуги руху, що передбачено у генеральному плані Львова. Про це йдеться у влозі заступника директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрія Білого.
Середнє кільце пролягатиме від вул. Пасічної до Луганської, яку необхідно добудувати на ділянці від вул. Стрийської до Городоцької. За словами Андрія Білого, найближчим часом на розгляд виконкому ЛМР виноситимуть питання про проектування будівництва цієї частини вул. Луганської. Її протяжність становитиме приблизно 4 км.

Далі авто мали б рухатись на вул. Левандівську, що має лише дві смуги, але її, за потреби, також можна розширити. Потім рух спрямований на міст через залізницю у бік новозбудованого квазі-кільця та виїхати на вул. Єрошенка, далі – на Липинського.

Андрій Білий каже, що наявне кільце на Єрошенка – Липинського не організоване і тут також за генпланом передбачали дворівневу розв’язку. Від кільця транспорт мав би рухатись до просп. Чорновола вулицями Замарстинівською, Промиловою, Богдана Хмельницького, а на пересіченні з іншими вулицями, відповідно, генпланом передбачені розв’язки, а на вул. Хмельницького – трирівнева.

Щоб продовжити кільце необхідно збудувати 1,5 км нової вулиці, що б стала продовженням вул. Липинського та з’єднала вул. Хмельницького з Богданівською. Труднощі тут можуть виникнути, каже посадовець, із ринком «Торпедо», адже траєкторія майбутньої вулиці частково пролягає через територію ринку.

Наступна ділянка кільця – від Богданівської до вул. Пасічної. Цю ділянку з розв’язками також довелося б будувати і коштувало б це поза мільярд гривень. Натомість у ЛМР пропонують пустити транспорт частково через вул. Тракт Глинянський, Личаківську та Пасічну, організувавши кільце чи квазі-кільце на Личаківській. Середнє кільце має замикатися на вул. Пасічній.

Після того, як виконком затвердить проектування добудови вулиць Луганської та Богданівської, у міськраді обіцяють прорахувати кошторис реалізації Середнього транспортного кільця.