У Львові можна посадити іменне дерево

У Львові в межах екологічного проєкту «Озеленення Планети» можна посадити іменне дерево. Міське управління екології визначило локації у шести районах. Вартість такого дерева – 30 000 грн.

Координаторка проєкту на Львівщині Віра Припасник у коментарі Радіо ПЕРШЕ розповіла, що багато компаній хочуть мати свою екологічну рекламу –  тобто іменне корпоративне дерево з назвою компанії.  Аби його посадити, потрібно стати партнером, подавши запит на сайті.

«Вже такі запити в нас були, ми телефонуємо цим партнерам і домовляємось про локацію. Яка для них цікавіша, можливо, хтось хоче посадити таке дерево десь біля своєї компанії, чи десь, де в нас не передбачено, то ми можемо також цей варіант розглянути і погодити з містом», повідомила Віра Припасник.

Висадити можна високорослі дерева розміром 2-3 м. Це клен, липа, каштан, дуб, ясен, верба та тополя, яка не цвіте. Загалом близько 200 дерев у Львові, наразі 3 вже посадили.

«Дехто посадив дерево і там вказана назва цієї компанії, є фотографія. Це дерево дійсно внесено в зелену карту Львова. Також місто має ще окрему карту, де зазначає де яке дерево, скільки йому років, коли його посадили, ведеться детальний опис і догляд за цим деревом», – додала координаторка проєкту.

Всі дерева, які компанії вже посадили є на карті сайту greeninglviv.ua.

Додамо, масштабну висадку дерев перенесли з 20 березня на 10 квітня через погодні умови. Реєстрацію продовжили до 4 квітня. На сьогодні зареєструвалось приблизно 1200 учасників.