У Львові не буде карантину вихідного дня

Міська комісія з питань ТЕБ і НС у Львові не підтримуватиме рішення уряду про запровадження карантину вихідного дня.

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий на своїй сторінці у Facebook:

«”Карантин вихідного дня” лише у Львові позбавить доходів близько 50 тисяч працівників і власників малого і середнього бізнесу. А ще є їхні сім‘ї. Те, що такі непослідовні заходи ніяк не вплинуть на епідеміологічну ситуацію, зрозуміло вже всім».

Окрім цього, впродовж вихідних працюватиме Центр підтримки підприємництва за телефоном гарячої лінії 15-80, де консультуватимуть підприємців у випадку виникнення непорозумінь. За словами мера також місто формує мобільні юридичні групи, які надаватимуть оперативну допомогу.

Нагадаємо, 11 листопада уряд прийняв рішення запровадити в Україні карантин вихідного дня. Він розпочнеться з 14 листопада і триватиме щонайменше до 29 листопада включно.

Працюватимуть лише продуктові магазини, аптеки, оператори поштового зв’язку, автозаправки, транспорт, готелі та ті, хто надають соціальні послуги. Натомість на вихідних заборонять масові заходи, діяльність спорт-комплексів, басейнів, розважальних зон у торгових центрах, а ресторани та кафе зможуть працювати лише на виніс.