У Львові оголосили набір волонтерів в екопатруль

Управління екології оголошує набір волонтерів в екологічний патруль Львова, що фіксуватиме порушення природоохоронного законодавства. Рейдові групи формуватимуть у міській раді з громадських інспекторів, а щоб їхня робота була максимально ефективною, спочатку їх навчатимуть працівники Держекоінспекції.

Охочі стати екопатрульними мають відповідати таким критеріям: мати середню чи вищу освіту, досвід громадської чи іншої діяльності у сфері охорони довкілля чи суміжних сферах не менше двох років, мати знання основ екології та природоохоронного законодавства. Охочим стати волонтерами треба заповнити онлайн-форму або до 30 вересня надіслати своє резюме у довільній формі на пошту управління екології (eko.lviv@ukr.net).

Екопатрульні регулярно патрулюватимуть місто та околиці і фіксуватимуть будь-яке порушення щодо природоохоронного законодавства. Аби їхня робота була максимально ефективною, спочатку їх навчатимуть працівники Держекоінспекції. А після навчання їм вручать спецпосвідчення від Держекоінспекції. Такий документ дозволить екопатрулю інформувати, попереджати, а також складати адмінпротоколи та за потреби викликати поліцейських.