Карантинні правила у Львові зробили жорткішими

Низку рішень, які вводять у Львові нові карантинні обмеження, прийняла сьогодні, 1 лютого, міська комісія з надзвичайних ситуацій. 

Закладам громадського харчування та непродовольчим ринкам дозволити працювати за умови повної вакцинації чи негативного тесту як у працівників, так і у відвідувачів. Продовольчі ринки можуть працювати за умови повної вакцинації чи негативного тесту серед працівників. 

Роботу дитячих розважальних центрів заборонено, а масові заходи та робота розважальних закладів можлива за умови і повної вакцинації, і негативного тесту». 

Про нові правила розповів перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко. За його словами, рішення комісії пов’язане із високою динамікою поширення COVID-19 – від тисячі до двох тисяч підтверджених випадків за добу.

«Станом на сьогодні госпіталізації в міських медичних закладах є на рівні 31%… Також зараз є висока динаміка госпіталізації серед дітей. З початку пандемії ми ще не приймали дітей, але зараз маленькі пацієнти є у двох медичних закладах – «Охматдит», де зараз лікується 102 дітей, та дитяча лікарня на вул. Орлика, де зараз є 96 пацієнтів”. 

Зважаючи на ці показники, кількість ліжкомісць у дитячій лікарні на Орлика збільшено зі 100 до 150. 

Щодо поширення коронавірусу серед працівників сфер життєзабезпечення: кількість хворих водіїв громадського транспорту зросла до 18%, працівників підприємств водо- та теплопостачання, комунальних служб – близько 12%.

На дистанційному навчанні перебуває 86% учнів початкової школи. Також 9% вихованців дитячих садочків є хворими або перебувають на самоізоляції.

Нагадаємо, з понеділка, 31 січня, посилений карантин діє на території Львівщини. Щодо переведення нашої області до “червоної зони”, то це питання на розгляд Державної комісії з питань ТЕБ та НС винесуть наприкінці тижня.