У Львові прооперували 2-річну дівчинку, яка проковтнула магнітики від конструктора-неокуба

На операційний стіл дівчинка потрапила за 10 днів після того як проковтнула магнітики. Рятували малечу у Львівській лікарні “Охматдит”.  

2-річна дівчинка, гостюючи у бабусі, погралася з іграшками старших внуків. Коли у маленької пацієнтки почались блювання і підвищилась температура, їй  зробили рентген у районній лікарні. На знімках красувалися 4 магнітики! З ними малечу доставила “швидка” до “Охматдиту”.

Звісно, наші лікарі стараються дістати сторонні тіла ендоскопічно, без жодних розрізів, але коли магнітики пробули у дитячому животику тривалий час, то без операції тут не обійтися,” – йдеться у повідомленні на ФБ-сторінці лікарні.

Діставали їх хірурги з допомогою сучасного електронно-оптичного перетворювача (ЕОП). Малеча отримала медикаментозне лікування і на 3 день її виписали додому.

Медики нагадують дорослим про магнітну небезпеку для діток. Коли магнітики потрапляють в дитячі шлунки, то можуть наробити чимало біди. Магніти мають надзвичайну силу притягання, тож пошкоджують внутрішні органи дитини, трапляється, подекуди вони пробивають їх і утворюють справжні дірки. Уже за кілька годин магніти можуть стати причиною некрозу кишки. У США і Європі неодимові конструктори заборонені.