У Львові розповіли, скільки платитимуть директорам шкіл

Виконком Львівської міської ради визначився із зарплатами та преміями для керівників шкіл.

Кажуть, що із вересня директори отримуватимуть по 27 тисяч гривень. За словами міського голова Львова Андрія Садового йдеться не так про гроші, як про зміну ставлення до освіти загалом.

“Якщо країна хоче мати майбутнє, то найвищий рівень заробітної платні має бути у військових, медиків і освітян. Ми, на жаль, не можемо кардинально вплинути на систему освіти, адже це загальнодержавна політика, але розуміючи важливість посади керівника, ми хочемо зробити їм заплату не меншою 27 тисяч гривень. Ми хочемо збільшити кількість бажаючих ставати керівниками шкіл, щоб було з кого обирати. Ми хочемо, щоб наші діти мали найкраще в світі”, – сказав Садовий.

Заступник мера Андрій Москаленко наголосив, що сьогодні середньостатистична заробітна платня директора школи становить від 10 до 15 тисяч гривень.

“Цим рішення виконкому ми приймаємо наступний крок: з 1 вересня підвищуємо рівень оплати пращі директорів шкіл до 27 тисяч гривень, що еквівалентно 1 тисячі доларів. Це дуже важливий крок, адже цьогоріч ми маємо конкурси на 44 директорів ЗЗСО. Ми розуміємо, що, інвестуючи в освіту, ми інвестуємо в майбутнє”, – сказав він.

Також він зазначив, що на це преміювання з вересня до кінця року передбачається 15 млн грн, а якщо прораховувати на наступний рік, – близько 45 млн грн.