У Львові шукають донорів для «поспішайок»

«Кров для поспішайок»: львів’ян просять стати донорами для передчасно народжених діток. Благодійну акцію у Львові проводять вже в сьоме.

Благодійний захід відбудеться у п’ятницю, 26 листопада. Рідину збирають для відділення передчасно народжених діток Львівської обласної клінічної лікарні. Наразі вже згодилися близько 30 благодійників. Про це у коментарі Радіо ПЕРШЕ розповіла співорганізаторка акції Христина Гунчак.

«“Поспішайки” потребують крові для росту, розвитку. Як правило, такої вкрай важливої рідини бракує. Ми ж хочемо, щоб банк крові завжди був заповнений для передчасно народжених діток».

Здати кров можна у Львівському обласному центрі служби крові, що на вул. Пекарська, 65 із 09:00 до 13:00. Христина Гунчак просить усіх охочих долучитися до благодійної акції попередньо звертатися до неї за номером телефону +380688441633.

«Немає різниці чи резус позитивний, чи негативний. Кров потрібна різних груп», – наголосила Христина Гунчак.

Торік завдяки такій акції вдалося зібрати 9 л крові. Долучитися до благодійної справи також можна й в інший день. Головне вказати в службі крові, що ви хочете стати донором саме для «поспішайок», тобто для передчасно народжених дітей.

Нагадаємо, що донорами тимчасово не можуть бути особи, які вакцинувалися від коронавірусу. Їхня кров непридатна для донації щонайменше 2 тижні після щеплення.

Детальніше про те, як підготуватися до здачі крові за посиланням.

Читайте також:

У перинатальному центрі Львова відкрили нове відділення

Символічно, саме у Всесвітній день передчасно народженого малюка. Сьогодні, 17 листопада, у перинатальному центрі Львова відкрили відділення постінтенсивного догляду новонароджених і виходжування недоношених дітей. Для