У Львові три дитячі садки закриті на карантин

Станом на сьогодні, 20 жовтня, у Львові закриті на карантин три дитячі садки. Йдеться про заклади №44, 57 та 153. Про це Радіо ПЕРШЕ повідомили в управлінні освіти Львівської міської ради.

Зокрема, дитсадки №44 та №57 будуть на карантині до кінця жовтня, а садок №153 до 2-го листопада. Дошкільні заклади закрили через виявлений у працівників коронавірус.

“Якщо, наприклад, в одній групі захворіє вихователь, то ми закриваємо цю одну групу, а якщо захворіє психолог, музичний керівник чи працівник кухні, то в такому випадку буде закритий весь заклад дошкільної освіти, оскільки людина контактувала з великою кількістю осіб. Окрім цього, у цих трьох садочках коронавірус виявили не у одного, а у декількох працівників”, – повідомила начальниця управління освіти Львівської міської ради Зоряна Довганик.

Нагадаємо, що з 19-го жовтня учні львівських шкіл пішли на двотижневі канікули. Це зумовлено тим, що щодня в загальному виявляли по 12-16 працівників хворих на коронавірус.

“Ці канікули не просто для того, щоб діти відпочили. Вони зумовлені тим, що ми хочемо розірвати поріг захворюваності. Тому що все ж таки щоденно, фактично впродовж останнього тижня ми мали по 12-16 педагогічних працівників з підтвердженим коронавірусом. І, зрештою, хворіли й діти”, – додала Зоряна Довганик.

Зазначимо, що діти повернуться на навчання з 2-го листопада.